Alarm- en zorgcentrale

Medisch alarm en zorgcentraleJe komt ongelukkig ten val, je raakt niet meer recht of je voelt je plotseling onwel. Hoe kun je iemand waarschuwen? De kans is groot dat je al weleens hebt gehoord over personenalarmering voor bij je thuis. Hierbij kan er een apparaat worden geïnstalleerd in je huis, maar het kan ook dat je een alarm om je pols of hals krijgt. Daarmee kun je contact maken met onze alarm- en zorgcentrale.

Met één druk op de knop maak je contact met onze zorgcentrale, dat geeft je een veilig gevoel. Je bent altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. Dag en nacht, vanaf elke plek in je huis. En als het nodig is, is er zo snel mogelijk een verpleegkundige bij jou thuis. Onze alarm- en zorgcentrale organiseert voor jou de meest geschikte interventie.

Onze alarm- en zorgcentrale plaatst een alarmtoestel en zender voor je veiligheid thuis.  

Door gebruik te maken van slimme technologie bieden we aandacht en zorg op afstand. Persoonlijk, gebruiksvriendelijk en op maat. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, zodat je altijd zeker bent van professionele (medische) hulp wanneer dat nodig is. Een veilig gevoel, dag en nacht. Als je op de knop drukt, belt het alarmeringsapparaat met je telefoonlijn naar de alarmcentrale die bemand is door verpleegkundigen. Via de microfoon in het alarmeringsapparaat kunnen wij je horen en hoor jij ons.

Onze alarm- en zorgcentrale heeft een jarenlange ervaring met personenalarmering. Installeren is eenvoudig. We koppelen het alarmtoestel aan je vaste telefoon. Dit alarmtoestel staat in verbinding met de zender die aangesloten is op je telefoonnet. Personenalarmering is een veiligheidssysteem. Het bestaat uit een draadloze zender en een alarmapparaat. De zender is klein, licht en draadloos. Deze is te verkrijgen als een alarm om je pols (polsband) of hals (halssnoer) en is ook draagbaar onder de douche. Door een druk op de knop activeer je de spreek-luisterverbinding met de alarm- en zorgcentrale. Draag deze zender daarom dag en nacht!

De alarm- en zorgcentrale van Thuisverpleging Jan van Gils waarschuwt vervolgens onmiddellijk één van de door jou opgegeven personen. Dat kan familie zijn, maar ook buren of vrienden of een professionele hulpverlener. Die persoon komt dan zo snel mogelijk naar je toe. In noodgevallen wordt je huisarts gewaarschuwd.

Toegangscontrole met sleutelkluisje.

De personen die door onze alarm- en zorgcentrale verwittigd zijn kunnen altijd bij je binnen komen door middel van je sleutelkluisje. In geval van nood of als je niet bij de voordeur kunt komen is het essentieel om de toegang te verzekeren. Met een sleutelkluis is je sleutel opgeborgen en alleen toegankelijk voor die personen aan wie je toestemming hebt gegeven.  Deze personen kunnen door middel van een code die je gegeven hebt aan onze Thuisverpleging Jan van Gils je voordeur openen. Dit sleutelkluisje met cijfercode is een veilig systeem om je sleutel beschikbaar te maken voor onze thuiszorgmedewerkers en andere door jou opgegeven personen (familie, buren of vrienden).

Plaatsen van een rook- en/of CO(2)-detector.

Het is ook aan te raden om je veiligheid binnenshuis uit te breiden met bv. een rook- en/of CO(2)-detector.

  • Rookdetector (als er te veel rook in een ruimte is dan gaat er een alarm af, de detector stuurt vervolgens een signaal naar de alarm- en zorgcentrale)
  • CO(2)-detector (als er een te hoge concentratie koolstofmonoxide is dan gaat er een alarm af, de detector stuurt vervolgens een signaal naar de alarm- en zorgcentrale)

Zo zelfstandig mogelijk leven en er nooit alleen voor staan, dat is wat Thuisverpleging Jan van Gils je biedt. Het is een geruststellende gedachte dat je altijd in verbinding staat met de mensen die om je geven.