Hulpmiddelen voor mobiliteit

Medische hulpmiddelen voor mobiliteitMerk je dat het stappen voor jou moeilijker wordt? Ons team van Thuisverpleging Jan van Gils helpt je graag verder wanneer je merkt dat je mobiliteit minder wordt. Wij zijn gespecialiseerd in hulpmiddelen op het gebied van mobiliteit, geven je advies en zoeken samen met jou naar het hulpmiddel dat de beste oplossing biedt voor jouw situatie.

Enkele mobiliteitshulpmiddelen voor verplaatsingen binnen en buiten aangepast aan je behoeften zijn: rollators, rolstoelen, scooters, loopfietsen, driewielers, wandelstokken en krukken.

  • Rollator: is een handige loophulp als je graag op de been bent, maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Een rollator combineert een goede wendbaarheid met maximale stabiliteit, zodat je onafhankelijk bent en volop van het leven kunt genieten. Sommige zijn geschikter voor buiten met extra grote wielen, andere zijn voor zowel binnen als buiten. Rollators zijn opvouwbaar en meestal voorzien van een boodschappenmandje en een zitting waarop je kunt uitrusten.
  • Rolstoelen: er is een grote diversiteit aan rolstoelen, aerodynamisch of basic, handmatig of elektronisch, opvouwbaar of niet. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waarvoor je de rolstoel wenst te gebruiken. Een rolstoel is meestal opvouwbaar en ook de voetsteunen zijn vlot afneembaar. Hierdoor kunnen we de rolstoel  eenvoudig opbergen of gemakkelijk transporteren.
  • Scooters: zijn onder te verdelen in 3 groepen de kleinere modellen, die je uit elkaar kan halen om mee te nemen in de wagen. De middelmaat, die voor korte verplaatsingen gebruikt worden. De grotere buitenscooters worden gebruikt voor langere verplaatsingen en bieden meer comfort. Je hebt keuze uit verschilllende scooters voor zowel thuis als buitenshuis. Comfortabel op weg voor een activiteit in de buurt, een dagje shoppen, om bij vrienden of familie langs te gaan of een museum te bezoeken.
  • Loopfietsen en driewielers met en zonder trapondersteuning. Met een loopfiets blijf je in beweging zonder dat het veel inspanning kost omdat je lichaam ondersteund wordt door een zadel. 
  • Wandelstokken: geven een goede ondersteuning. Het is belangrijk dat de lengte van de wandelstok op de juiste manier wordt aangepast. Je moet rechtop kunnen lopen met een licht gebogen elleboog.
  • Krukken: zijn een handig hulpmiddel als je moeite hebt met lopen of geblesseerd bent. Er zijn verschillende soorten krukken elk met hun eigen functie: loopkrukken, elleboogkrukken, okselkrukken en medische krukken.

Voor de meeste hulpmiddelen zijn er ook diverse accessoires verkrijgbaar.

Ouderen, zieke- of gehandicapte personen die beperkt zijn in hun mobiliteit kunnen een beroep doen op deze mobiliteitshulpmiddelen die hen helpen beter te kunnen functioneren. Thuisverpleging Jan van Gils zorgt ervoor dat je veilig mobiel kan blijven.