Medische Vervoersdienst

Medische vervoersdienstHeb je een vervoersdienst nodig voor een behandeling in het ziekenhuis? Thuisverpleging Jan van Gils kan voor jou het gepaste vervoer organiseren.

Wat is zittend consultatievervoer?

Alle vervoer waarbij patiënten niet met een normale personenauto vervoerd kunnen worden, maar wel in staat zijn om te zitten. Hierbij is het belangrijk dat u zelf kan in- en uitstappen. Het verschil met een taxi is dat we je begeleiden tot aan de consultatie. 

Wanneer kan je gebruik maken van zittend consultatievervoer?

Ben je nog mobiel, maar heb je geen alternatief om je te verplaatsen, dan is de vervoersdienst van Thuisverpleging Jan van Gils voor jou een optie. Dit is mogelijk voor zowel opname, ontslag als consultatie in het ziekenhuis. Onze vervoersdienst brengt jou van en naar het ziekenhuis als je een behandeling nodig hebt van een specialist. Je wordt thuis of in het ziekenhuis afgehaald met een comfortabele wagen. We hebben ervoor gekozen om wagens te gebruiken die genoeg beenruimte voorzien en een hogere instap hebben. Onze chauffeur helpt jou veilig en comfortabel in- en uitstappen en zal je met veel plezier begeleiden tot op je bestemming.

Wie kan een beroep doen op zittend consultatievervoer van Thuisverpleging Jan van Gils?

  • rolstoelgebruikers
  • patiënten die chemotherapie ondergaan
  • nierdialysepatiënten
  • personen met een visuele beperking

Het zittend ziekenvervoer is zeer belangrijk als je chronisch ziek bent en in het bijzonder voor dialysepatiënten die een aantal keren per week een ingrijpende dialysebehandeling in het ziekenhuis ondergaan. Zonder dit vervoer zouden de patiënten deze levensreddende behandeling in sommige gevallen niet kunnen krijgen omdat ze niet in staat zijn om zelf naar het ziekenhuis te komen. Na de dialysebehandeling is de patiënt sterk vermoeid en zal niets liever willen dan snel naar huis te gaan. Deze dialysepatiënten, die op zittend ziekenvervoer zijn aangewezen, verdienen bijzondere aandacht en begeleiding. Het zittend ziekenvervoer is een onmisbare schakel in de zorgsector.

Thuisverpleging Jan van Gils is gespecialiseerd in zittend consultatievervoer. Onze bekwame chauffeurs zijn stipt, betrouwbaar en vervoeren je graag en veilig. Het is mogelijk dat je recht hebt op een vergoeding van de kosten van onze vervoersdienst.

We zorgen ervoor dat je op een veilige en eenvoudige manier mobiel kan blijven. Heb je om andere (medische) redenen zittend consultatievervoer nodig? Ook daarvoor kan je bij ons terecht.