Hulp bij medicatie

Hulp bij medicatieDe dosis, het tijdstip en de correcte inname van je medicatie zijn belangrijk. Daarom helpen wij jou met de voorgeschreven inspuitingen of toediening via sonde en helpen jou met de voorbereiding van je medicatie. Thuisverpleging Jan van Gils ondersteunt en helpt je met de door je arts voorgeschreven behandeling. We zorgen ook voor je katheter of medicatiepomp. 

Een verpleegkundige van Jan van Gils maakt deel uit van een uitgebreid zorgteam. Dankzij ons dossiersysteem zijn jouw vertrouwde verpleegkundigen op de hoogte van je situatie. Zo staat er steeds iemand voor je klaar, de klok rond, elke dag opnieuw.

Geneesmiddelen zijn de sleutel tot het beheersen van ziekte en andere aandoeningen. Wanneer medicijnen veranderen, kan Thuisverpleging Jan van Gils zorgen voor een soepele overgang met ons begrip van medicijnen, hun mogelijke bijwerkingen en hoe ze jou kunnen beïnvloeden. Als gevolg hiervan kan je de therapeutische voordelen van aanbevolen medicatie ervaren - zonder onderbreking en met minimale negatieve effecten.

Thuisverpleging Jan van Gils gaat verder dan enkel het verpleegtechnische gedeelte. We hebben extra aandacht voor je totale situatie en kunnen in samenwerking met andere zorgpartners, waar nodig is helpen om je zelfstandigheid en zelfredzaamheid om thuis te blijven wonen te bewaren. We bekijken samen met jou welke zorgen je nodig hebt en zoeken een passende oplossing. Samen met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners bieden we een adequaat antwoord op je noden en verwachtingen en proberen we toekomstige problemen te voorkomen.

Professionele kennis over medicatie

Medicatie evolueert voortdurend, daarom dragen wij kennis van medicatie hoog in het vaandel. Je thuisverpleegkundige heeft dan ook een brede kennis en wordt voortdurend bijgeschoold. We zijn dan ook steeds op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen van nieuwe medicatie. Bij specifieke zorgen of vragen kunnen we altijd terecht bij gespecialiseerde collega's. Deze komen dan na overleg bij je thuis en geven je vaste verpleegkundigen advies. 

We hebben niet alleen de nodige opleidingen, ervaring en certificaten, maar ook de meest meelevende en zorgzame zorgverleners. Op deze manier garanderen we je de beste zorgverlening.