Ouderenzorg om comfortabel thuis te blijven wonen

OuderenzorgOuderenzorg helpt jou of je geliefde een veilig, onafhankelijk en betrokken leven te leiden. Dit soort thuiszorg is het soort zorg dat voorkomt dat personen hoeven te verhuizen naar duurdere en minder aantrekkelijke omgevingen.

Dit kan onder andere gezelschapsverband en hulp bij activiteiten van het dagelijks leven omvatten. Wij kunnen je helpen met o.a. eten, baden, aankleden, naar het toilet gaan, verplaatsing binnen huis en incontinentie. Het vermogen van jou of je geliefde om deze dagelijkse taken uit te voeren is een belangrijk onderdeel van het begrijpen van het soort diensten dat nodig is. In de meeste gevallen worden onze diensten voor ouderenzorg aan senioren verstrekt die enkel wat extra hulp nodig hebben, maar ook senioren die 7 dagen op 7 hulp nodig hebben kunnen op ons rekenen.

Onze diensten voor ouderenzorg kunnen ook gebruikt worden om een mantelzorger even wat rust en ademruimte te geven. In veel gevallen vragen mantelzorgers hulp aan anderen: een vriend, broer of zus of een buurman, ... om met bepaalde taken te helpen wanneer ze hun handen vol hebben. Een professional van Thuisverpleging Jan van Gils kan een hele opluchting bieden aan overwerkte mantelzorgers die even een pauze nodig hebben.

Hoe kunnen wij jou helpen met ouderenzorg?

Medicatieherinneringen kunnen onnodige ziekenhuisbezoeken helpen voorkomen

Een groeiend aantal volwassenen - ongeveer vier op vijf - neemt momenteel minstens één medicatie per dag in, terwijl bijna een derde van de volwassenen tegelijkertijd meer dan vier voorgeschreven medicijnen inneemt. Onthouden om medicijnen op tijd te nemen is een grote uitdaging, vooral voor ouderen. De professionals van Thuisverpleging Jan van Gils kunnen je helpen met het lezen en begrijpen van de voorschriften van het medicijn en je er aan herinneren wanneer je welk medicijn moet nemen.

Hulp met de was kan veel energie besparen bij vele oudere volwassenen

Ons programma voor ouderenzorg houd ook in dat wij kunnen helpen met het wassen, drogen en opbergen van je was, op deze manier kunnen senioren veel energie besparen voor belangrijkere taken.

Lichte huishouding houden de zaken netjes en kan helpen om onnodige valpartijen te voorkomen

Het huishouden kan een uitdaging zijn voor vele senioren. Onze zorgverleners kunnen lichte huishoudelijke diensten aanbieden zoals afstoffen, stofzuigen, dweilen en badkamers en keukens schoonmaken. Onze zorgverleners kunnen ook helpen met het organiseren van kasten en schuiven en zorgen dat geen voorwerpen op de grond blijven liggen, om te valpartijen te voorkomen.

Maaltijdbereiding is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven

Evenwichtige voeding is zeer belangrijk en hulp bij de bereiding van voedzame maaltijden is het beetje extra hulp dat senioren vaak nodig hebben. Veel senioren hebben de kans niet om een evenwichtige maaltijd te eten, en sommigen nemen zelfs deel aan kookactiviteiten, zodat ze betrokken zijn, zoveel of zo weinig als hun vermogen en hun wens toestaan.

Mis geen dokter afspraken dankzij onze vervoersdienst

Veel senioren hebben moeite om (tijdig) op een afspraak met een dokter in het ziekenhuis of dokterskantoor te geraken. Dankzij onze vervoersdienst is dit een probleem van de verleden tijd! Wij halen jou of je geliefde thuis op en rijden je naar het ziekenhuis. Na je afspraak zetten we je thuis weer af. Door het vervoer naar het kantoor van de dokter te regelen, kan je onnodige opnames in een ziekenhuis of andere faciliteiten vermijden.

Ouderenzorg en thuisverpleging aangepast aan individuele behoeften

Ouderenzorg op maat maken voor onze cliënten is deel van het serviceplan ontwikkeld door Thuisverpleging Jan van Gils. Het kan gaan om enkele uurtjes per week tot dagelijkse verzorging. Deze diensten zijn volledig afhankelijk van de behoefte van de cliënt. Dagelijkse verzorging kan een opluchting betekenen voor de familie, wetende dat hun geliefde iedere dag opnieuw bezocht en verzorgt worden.

Respijtzorg zorgt voor een welverdiende en noodzakelijke pauze voor mantelzorgers

Met onze gespecialiseerde respijtzorg dienst bieden wij je pauzes uit de dagelijkse routine van verzorging. Het kan stress verlichten, energie herstellen en de nodige balans in het leven van een mantelzorger bevorderen. Of het nu gaat om een paar uur of een welverdiende vakantie, Thuisverpleging Jan van Gils kan de nodige ondersteuning en hulp bieden.

Fysieke assistentie voor senioren

Toilet- en incontinentiezorg wordt met mededogen en begrip gegeven

Het behouden van de waardigheid van jou of je geliefde is zeer belangrijk. Onze medewerkers begrijpen hoe ongemakkelijk het kan zijn om hulp te krijgen bij toilet- of incontinentiezorg. Daarom dragen wij compassie en zorgzaamheid hoog in het vaandel om ervoor te zorgen dat de waardigheid van de klant wordt behouden bij het aanbieden van deze diensten.

Verplaatsing binnen huis en positionering

Het plaatsen van jou of je geliefde in de juiste houdingspositie helpt bij het bevorderen van gezondheid en veiligheid en goed functioneren. Het op een correcte manier verplaatsen en positionering van of in bedden en stoelen elimineert drukoppervlakken op de huid, vermindert de verzwakking en verstijven van de spieren en stimuleert goede ademhaling en spijsvertering.

Baden en hygiëne bieden een positieve boost voor senioren

Senioren hebben vaak hulp nodig bij het baden en basis hygiëne. Deze diensten zijn belangrijk om het fysieke welzijn van de jou of je geliefde te handhaven en hebben vaak ook invloed op het mentale welzijn. Schoon zijn en aantrekkelijker zijn, kunnen senioren een nieuwe vooruitzichten geven en de kans op depressie verminderen.
Bijstand bij het voeden wordt gedaan met waardigheid en respect voor het individu

Assistentie bij het voeden wordt gedaan met waardigheid en respect voor het individu

Of het nu het gevolg is van een ongeval of een andere medische reden, er zijn personen die hulp nodig hebben bij het voeden van zichzelf. De getrainde zorgprofessionals van Thuisverpleging Jan van Gils kunnen de nodige steun verlenen en ervoor zorgen dat alles in het werk wordt gesteld om het individu te begrijpen en waar hij mee om gaat.