Medische verzorging van een stoma

Medische verzorging van een stomaVeel mensen die spijsvertering, nier- of urineziekten hebben, ondergaan chirurgie om een opening van de binnenkant van het lichaam naar buiten te creëren. De chirurgische opening heet een stoma. 

Er zijn verschillende soorten stoma's. Ileostomie heeft betrekking op de dunne darm en omzeilt de dikke darm, rectum en anus. Colostomie omvat de dikke darm en omtrekt de rectum en de anus. Urostomie betreft het urine systeem en omzeilt de blaas.

Wanneer een orgaan moet worden verwijderd, is een stoma permanent. Echter, wanneer het orgaan enkel hoeft te genezen van infectie of operatie, kan een stoma tijdelijk zijn. In iedergeval, wanneer een stoma is geplaatst, heeft je lichaam een nieuw systeem om zich te ontdoen van afval. Een van de grootste uitdagingen die patiënten ondergaan na stomachirurgie is gewend raken aan het stoma-systeem en andere benodigde apparatuur.

Onze doelen voor stomazorg

Het doel van onze stomazorg is om jou of je geliefde te helpen zorg dragen voor de stoma, zodat een hoge levenskwaliteit kan worden behouden na de operatie. Wanneer er goed voor wordt gezorgd, is er geen reden waarom een patiënt niet kan deelnemen in normale alledaagse activiteiten. Het is echter belangrijk om medisch advies en aanbevelingen te volgen om problemen en mogelijke complicaties te vermijden.

Onze stomazorg omvat:

  • leegmaken of vervangen van het stomazakje wanneer nodig
  • regelmatige vervanging van het medisch materiaal
  • de stoma accuraat meten wanneer we een nieuw systeem plaatsen
  • huidverzorging om irritatie te voorkomen
  • spoelen van de stoma

Onze goedgetrainde en toegeweide hulpverleners staan voor je klaar om de levenskwaliteit van jou of je geliefde te verhogen. Dit allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Met bijna 30 jaar ervaring in thuisverpleging hebben we altijd uitzonderlijk hoge normen gehandhaafd. Met de expertise van ons verzorgingsteam zijn onze zorgverleners volledig opgeleid om het juiste niveau van continentale zorg te bieden, waarbij altijd de waardigheid wordt behouden.

Bovenal zetten wij je in het midden van je zorgplan. Als zodanig draait de zorg die je ontvangt volledig om je persoonlijke zorgbehoeften, je levensstijl en interesses. En omdat we het hele assortiment thuiszorgopties behandelen, kan je ondersteuning gemakkelijk groeien en verminderen wanneer je behoeften veranderen.