Thuishulp bij aandoeningen aan de luchtwegen en ademhalingstoestellen

Thuisverpleging bij aandoeningen an de luchtwegen en ademhalingstoestellen Onze uitgebreide programma's voor luchtwegen bij Thuisverpleging Jan van Gils zijn beschikbaar om alle soorten patiënten te evalueren en te behandelen, van vroegtijdig geboren zuigelingen waarvan de longen niet volledig zijn ontwikkeld tot oudere patiënten die lijden aan chronische obstructieve longziekte.

Ons programma bevat een individuele beoordeling van de behoeften van de thuiszorg van elke patiënt. We geven ook de nodige opleiding aan patiënten en hun verzorgers en bieden dringende hulpdiensten om de beste zorg voor onze longpatiënten te verzekeren. Onze diensten voor aandoeningen aan de luchtwegen omvatten:

Aerosoltherapie/behandeling met puffers

Het aerosolprogramma van van Thuisverpleging Jan van Gils biedt medische assistentie voor personen met aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma, emfyseem en chronische obstructieve longziekte. Wij kunnen je helpen met het klaarzetten van de medicijnen, opleiding geven om het aerosoltoestel te gebruiken en je assisteren bij de behandeling zelf. Als je een behandeling krijgt om de luchtwegen vrij te maken en/of overtollige slijmen op te hoesten dan maken we de aerosol of puffer voor je klaar.

Begeleiding voor ademhalingstoestellen

Patiënten die invasieve of niet-invasieve ademhalingstoestellen nodig hebben om te helpen ademen kunnen genieten van ons programma voor aandoeningen van de luchtwegen.

Voor ontslag uit het ziekenhuis voeren onze luchtwegenspecialisten een beoordeling in het ziekenhuis uit van de behoeften van de patiënt. Ook zullen we de thuisomgeving voorbereiden op de overgang van ziekenhuis naar huis. In samenwerking met de arts, patiënt en eventuele mantelzorger helpen we het beste ademhalingstoestel voor elke individuele patiënt te identificeren. We leren de patiënt en eventuele mantelzorger hoe om te gaan met het ademhalingstoestel en aangezien de meeste ademhalingstoestellen mobiel zijn leren we hoe jij of je geliefde kan reizen met het toestel.

Wij zullen jou of je geliefde regelmatig bezoeken om de toestand te controleren, het ademhalingsapparaat eventueel te reinigen en bij te stellen en om je te assisteren bij alle eventuele vragen die je hebt.

Zuurstofsaturatietest voor patiënten met problemen aan de luchtwegen

De verpleegkundigen van Thuisverpleging Jan van Gils kunnen helpen met het opvolgen van de longfuncties van patiënten door het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Deze eenvoudige, niet-invasieve testmethode omvat testen ter plaatse, nachtproeven en continue monitoring en is ontworpen om te meten hoeveel zuurstof in de longen van de patiënt aanwezig is.

Deze tests kunnen helpen bepalen of ademhalingstherapie nodig is of wanneer een patiënt reeds ademhalingstherapie ontvangt, of een andere therapie eventueel geschikter is.

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie kan op tal van manieren worden geleverd, en bij Thuisverpleging Jan van Gils zoeken wij naar het model dat het beste bij jou past. Onze verpleegkundigen beginnen met het onderzoeken van je leefstijl en behoeften:

  • Is er af en toe of constant behoefte aan zuurstof?
  • Is er sprake van verplaatsing?
  • Hoeveel gewicht kan de patiënt fysiek dragen?
  • Is er behoefte aan een kleine tank die gedragen kan worden of een grote tank op wielen?

Vervolgens identificeert de verpleegkundige het systeem dat het beste aansluit bij de behoeften van de patiënt en laat de patiënt zien hoe het apparaat gebruikt moet worden.

Dit kan lessen omvatten in:

  • veilig zuurstof gebruik
  • aanleren van ademhalingsoefeningen om longefficiëntie te verhogen
  • uitleggen hoe je je kan verplaatsen en reizen tijdens zuurstoftherapie
  • tonen hoe je de zuurstoftank kan vervangen.

Onze gespecialiseerde thuisverpleegkundigen zijn ook steeds beschikbaar voor overleg indien je hulp nodig hebt bij het kiezen van een nieuw zuurstoftherapie systeem om aan veranderde behoeften te voldoen.