Medisch voedingsadvies

Medisch voedingsadviesVoeding heeft een grote invloed op ons lichaam, zowel fysiek als mentaal. Gezonde voeding is daarom van het allergrootste belang.

Bij een aantal ziektes en aandoeningen is voedingsadvies noodzakelijk en zal je arts je de raad geven om een diëtist te raadplegen. Als je om medische redenen een bepaald dieet moet volgen, kan je bij een professionele diëtist terecht voor voedingsadvies. Een deskundige blik op je voedingsgewoonten is dan noodzakelijk, bijvoorbeeld bij diabetes, nierziekten, maag- en/of darmklachten of overgewicht. Een goed opgeleide diëtist kan je daarbij helpen. Niet door te zeggen wat je niet meer mag eten, maar door je persoonlijk advies te geven om vanuit je vertrouwde gewoonten naar een gezonde voeding te gaan. De diëtist zal jouw voedingsgewoontes evalueren en vervolgens een persoonlijk dieetplan opstellen naarmate wat je nodig hebt of wil bereiken en op langere termijn haalbaar is. Ook wanneer iemand ouder wordt, verandert het lichaam. Om het natuurlijke verouderingsproces te vertragen, kan een gezonde levensstijl een waardevolle bijdrage leveren.

Wanneer heb je voedingsadvies nodig?

  • na een operatie of tijdens een ziekte
  • bij maag- en/of darmklachten
  • bij nierziekten
  • bij diverse chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk of diabetes
  • bij kanker
  • bij sondevoeding
  • bij over- of ondergewicht
  • bij voedsel- allergie of intolerantie

Aangepaste voedingsgewoonten zijn een belangrijke aanvulling op de behandeling van aandoeningen zoals diabetes, nierinsufficiëntie, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, maag- en darmproblemen en gewichtsproblemen. Ook stomapatiënten of patiënten met complexe wonden hebben baat bij een voedingsplan op maat. Gezond eten in combinatie met voldoende beweging is de basis voor een gezond gewicht en verkleint de kans op chronische ziekten.

Ons team van Thuisverpleging Jan van Gils biedt medische assistentie als je bij bepaalde ziektes of aandoeningen voedingsadies hebt gekregen van je diëtist. Onze thuisverplegers zullen jou hierbij begeleiden. Ons team is er om je bij dit voor jou gepaste voedingsadvies te helpen en je te motiveren. Samen gaan we voor gezondheid.