Voetverzorging door een professionele pedicure of podoloog

Thuisverpleging - voetverzorgingWil je graag een voetverzorging maar ben je niet mobiel? Voor een behandeling in je vertrouwde omgeving is onze pedicure aan huis perfect voor jou. 

Een voetverzorging en -massage zijn een weldaad voor je voeten en kan op termijn voetklachten verminderen of doen verdwijnen. Bij diabetes, reuma of vaatstoornissen is een behandeling door een pedicure dikwijls noodzakelijk. Ons team van Thuisverpleging Jan van Gils biedt gespecialiseerde voetverzorging aan. Onze pedicure verzorgt uw nagels (kalk- en schimmelnagels, ingegroeide nagels, ... ), verwijdert eelt en eksterogen. Ook de techniek heeft niet stil gestaan, zodat onze pedicure beschikt over de nieuwste apparatuur. We geven je graag advies over het voorkomen of behandelen van bepaalde voetproblemen. Het is belangrijk om je voeten te verzorgen zoals je je handen en gezicht verzorgt, het hele jaar door.

Welke gespecialiseerde voetverzorging kunnen we je aanbieden?

Eelt: vaak komt het voor onder de bal van de voet (grote eeltplek), maar ook op de top van een teen of als eeltrand aan de onderkant van een teen of de hiel. Verkeerde schoenen, standsafwijkingen, maar soms ook medicatie of slechte doorbloeding kan de oorzaak zijn. Laat het eelt door een pedicure weghalen.

Eeltkloven:  treedt op aan de hiel en is erg pijnlijk, eelt vertoont dan kloven en barsten die zelfs kunnen bloeden en ontsteken. Laat deze eeltkloven handmatig/machinaal weghalen door een pedicure

Ingegroeide nagel: de rand of de punt van de nagel drukt in de nagelplooi en geeft pijnklachten. Als de nagelpunt in de huid dringt kan daarbij een pijnlijke ontsteking ontstaan. Dit kan over het algemeen goed behandeld worden door de pedicure.

Kalknagel: is een sterk verdikte nagel, met wit- en/of geelachtige verkleuring. In de lengte van de nagel komen soms strepen en ribbels voor. De oorzaak kan liggen aan medicijngebruik, ouderdom of bepaalde soorten eczeem. De kalknagel zal door middel van frezen dunner en glad gemaakt worden door de pedicure.

Eksteroog (likdoorn): is een verharde, naar binnen gegroeide eeltkern als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. De pedicure zal het eksteroog vakkundig verwijderen.

Schimmelnagel: heeft een verkleurde (geelbruin), doffe en brokkelige nagelplaat die zelfs kan los gaan zitten. De meest voorkomende infectiebronnen zijn van het zwembad en de sauna. Te vochtige huid, nauwe schoenen, en wassen met teveel zeep kunnen de infectie stimuleren. De pedicure freest de nagel zo dun mogelijk en zal de nagel goed schoon maken.

Wratten:  worden door een virus veroorzaakt en zijn dus besmettelijk. Ze worden veelal opgedaan in zwembaden of door het passen van schoenen met blote voeten. Als de wratten zich onder de voet bevinden kunnen ze erg pijnlijk zijn. Alleen een arts kan bepalen of het inderdaad een voetzoolwrat is of een andere aandoening. De arts kan de wrat verwijderen door middel van een vloeibare stikstof behandeling.

Zweetvoeten: is een extreem verhoogde zweetuitscheiding. De oorzaak kan liggen in een stofwisselingsstoornis of een emotionele stoornis, alsook het dragen van synthetische schoenen of kousen. Door het dragen van leren schoenen en kousen die vocht kunnen opnemen (katoen of wol) kan je dit probleem eventueel verhelpen. Je huisarts kan in ernstige gevallen een lotion voorschrijven.

We worden de hele dag gedragen door onze voeten, dus een regelmatige voetverzorging is geen overbodige luxe. Laat je voeten vakkundig en hygiënisch verzorgen door onze pedicure van Thuisverpleging Jan van Gils en dit in je vertrouwde omgeving.  Ervaar het gemak van professionele voetverzorging bij je thuis. Geef je voeten de verzorging die ze verdienen.

Ook medische pedicure en podologie

Ook medische problemen kunnen door onze gespecialiseerde medewerkers verholpen of verzorgd worden. In voetverzorging onderscheiden wij immers vier soorten zorgverlening:

  • Pedicure: behandeling van simpele, veelal estetische problemen (eelt, heropbouw nagel, kalknagel, ...)
  • Medische pedicure: behandeling van aandoeningen die een medische handeling vragen (likdoorns, wratten, wondverzorging, ...)
  • Pedicure met podologische technieken: oplossen en verhelpen van kleine orthopedische problemen met bvb. steunzolen, nagelbeugels of orthesen.
  • Podoloog (professionele bachelor in de podologie): gespecialiseerde handelingen en behandeling van patiënten met systemische aandoeningen, zoals diabetes en reuma.

Welk problemen je ook hebt met je voeten contacteer ons gerust. Wij zorgen er voor dat door de juiste medewerker, met de juiste kwalificatie en ervaring, wordt geholpen.