Vroedvrouw aan huis

Vroedvrouw aan huisEen zwangerschap en de geboorte van je baby is een uniek gebeuren. In nauw overleg met je huisarts en gynaecoloog staat ons team van Thuisverpleging Jan van Gils in voor aanvullende zorg voor en na je bevalling.

De hele periode voor, tijdens en na je zwangerschap zijn spannende tijden. Koppels zitten vaak met veel vragen over het welzijn van moeder en baby, alsook over de verzorging. Voor ons zijn een warm contact en persoonlijke begeleiding geven het allerbelangrijkste. Om iedereen de best mogelijke zorg te kunnen geven blijven we ons continu bijscholen. We bieden jou, je baby en je omgeving alle steun en begeleiding in de kraamperiode. Dit alles in de vertrouwelijke en comfortabele omgeving van je eigen thuis. 

Onze vroedvrouw kan je helpen voor, tijdens en na de zwangerschap. Samen met jou en je partner bekijken we welke mogelijkheden het dichtst aanleunen bij jullie wensen. We maken afspraken om deze bijzondere gebeurtenis zo ideaal mogelijk te laten plaatsvinden. Zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling helpt onze vroedvrouw jou en je baby thuis verder. Zo kan je zorgeloos in je eigen omgeving genieten van je pasgeboren kindje. Onze gespecialiseerde vroedvrouwen zijn deskundig opgeleid en helpen bij de verzorging van moeder en baby. Ook zorgen we voor hulp bij je huishoudelijke taken en voor de opvang van de andere kinderen in het gezin. 

Ons team van Thuisverpleging Jan van Gils biedt volwaardige pre- en postnatale begeleiding en verleent aan huis de nodige medische verzorging. Indien specifieke, gespecialiseerde hulp nodig is, doen wij beroep op externe medewerkers.

Waarvoor kan je bij Thuisverpleging Jan van Gils terecht?

Prenatale consultaties

Van zodra je zwanger bent ontspruit zich een spannende periode voor jou en je familie. Onze vroedvrouw zal je helpen bij alle vragen die je hebt over hoe de zwangerschap zal verlopen en wat je mag verwachten.

Wat houden prenatale consultaties in?

 • meten van bloeddruk en temperatuur
 • controle van urine
 • gewichtscontrole
 • luisteren naar de harttonen van de baby
 • meten van de buik
 • eventuele bloedafnames

Postnatale begeleiding

Onze gespecialiseerde vroedvrouw is de ideale persoon om jullie met raad en daad bij te staan. Op een professionele manier ondersteunen we jou als kersverse mama en geven jou handige informatie rond verzorging, wassen, aankleden en voeding. Bij elk huisbezoek doet onze vroedvrouw een medische controle van jou en je kind.

Wat houden postnatale consultaties in?

 • baby wegen en meten
 • bespreken van de voeding
 • controle van de navel
 • verzorging moeder (herstel na de bevalling door controle van de bloeddruk, het mogelijke bloedverlies, de borsten en eventuele wonden)

Begeleiding bij het geven van borstvoeding

Borstvoeding geven aan je baby is het beste maar niet altijd vanzelfsprekend. Bij het geven van borstvoeding zijn de eerste weken heel belangrijk. Door onze goede begeleiding zal je alle voordelen en gelukzalige momenten kunnen ervaren. 

Enkele voordelen bij het geven van borstvoeding zijn:

 • helpt de immuniteit van je baby op te bouwen
 • de voedingen zijn altijd in de juiste samenstelling en temperatuur voorradig
 • het vermindert de kans op allergieën
 • het versterkt de moeder-kind band
 • betere slaapkwaliteit

Bij ons kan je terecht voor al je kleine en grote vragen, je bedenkingen en bezorgdheden, je vroedvrouw is je steun en toeverlaat tijdens en na je bevalling.

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat jou en je familie te begeleiden tijdens deze zeer unieke periode in jullie leven. Ons team van Thuisverpleging Jan van Gils biedt jou persoonlijke zorg aan in je eigen omgeving. Zo zorgen we voor een optimale zorg en begeleiding tijdens je zwangerschap en na je bevalling en dit steeds in samenwerking met je gynaecoloog en huisarts.