Ziekenhuisbed en toebehoren huren

Ziekenhuisbed en toebehorenHeb je een ziekenhuisbed nodig om thuis te revalideren na een ongeval of een ziekte? Dan kan je terecht bij Thuisverpleging Jan van Gils. We zorgen ervoor dat je verpleegkundige jou op een veilige en comfortabele manier kan verzorgen.

Dit is mogelijk met een in hoogte verstelbaar ziekenhuisbed en aanvullende benodigdheden. Ons ziekenhuisbed heeft een lengte van 200 cm en een breedte van 90 cm. De breedte wordt 110 cm wanneer zijsponden gebruikt worden. Om hygiënische redenen is ook een ondoordringbare matrashoes essentieel.

Welke functies en voordelen heeft een ziekenhuisbed of hooglaagbed?

Veiligheid

Een ziekenhuisbed maakt in en uit je bed stappen eenvoudiger, en daarmee ook veiliger. Zo is er de extra lage stand, een belangrijke functie om letsels als gevolg van vallen te beperken. Bij het in- en uitstappen sta je met je voeten op de grond waardoor de kans veel kleiner is dat je valt. Ook als je onrustig slaapt zorgt een onrusthekken ervoor dat je niet uit je bed kunt vallen. Een ziekenhuisbed of hooglaagbed zorgt ervoor dat je verpleegkundige minder risico loopt op letsels en in een veiligere omgeving werkt.

Ziekenhuisbedden met een gebruiksvriendelijke bediening

De bedieningspanelen met een enkele knop zijn zeer gebruiksvriendelijk dankzij duidelijke en eenvoudige pictogrammen. De rugsteun stopt tijdens het omhoog zetten bij een hoek van 30°. Daardoor kan die makkelijk steeds opnieuw in de juiste hoek gezet worden. Je verpleegkundige selecteert het juiste pictogram waardoor het ziekenhuisbed eenvoudig in de zitstand gezet wordt.

Kwaliteit van zorg

Een aangepast ziekenhuisbed biedt comfort aan jou, maar ook aan je verpleegkundige. Het is niet alleen voor jezelf aangenaam om het ziekenhuisbed in hoogte te kunnen verstellen, maar ook voor je zorgverlener die minder hoeft te bukken waardoor dit minder belastend is voor de rug.

Enkele belangrijke ergonomische criteria voor een comfortabel bed zijn:

  • een elektrisch in hoogte verstelbaar bed: hoog-laag bed
  • verstelbare duwhoogte : 94-110 cm
  • richtingswiel: één of twee zwenkwielen die geblokkeerd kunnen worden
  • grote wielen met remsysteem
  • verstelbare rug- en kniehoek en kanteling
  • verstelbaar onrusthekken, bedhekken of bedsponden
  • wegklapbare voeteinden

Enkele aanvullende hulpmiddelen bij een ziekenhuisbed zijn: een bedheffer/papegaai, infuusstandaard, onrusthekken bij het bed, bedbeugel, rugsteun, bedverlengers, nachtkastje, bedtafel, trekzeil, glijzeil, ondersteek en urinaal.

Ons team van Thuisverpleging Jan van Gils zoekt samen met jou naar het meest geschikte ziekenhuisbed en aanvullende benodigdheden om het voor jou en je verpleegkundige zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Jouw veiligheid en zorg, is ook onze zorg en hoogste prioriteit.